frans
italiaans
engels
naar index;
naar wijnen frankrijk
wijnen italie
naar delicatessen;
persstemmen
bestellen
verkoop
naar contact
naar leveringsvoorwaarden
proeverij
Home - Wijnen Italië - La Corte
 
La Corte, Calamandrana, Piemonte
 
la corte

la corte 2

la corte 3

daniela
Azienda Agricola La Corte is een middelgroot wijnbedrijf in Piemonte. Voor Piemontese begrippen is het bedrijf met 49 hectare wijngaarden echter groot te noemen. Op dit moment wordt nog niet de maximale capaciteit benut en wordt een deel van de druiven verkocht aan andere producenten. De familie Cusmano, oorspronkelijk uit Sicilie afkomstig, is echter zeer energiek en nu de zoons hun oenologie-opleidingen afgerond hebben, zal de kwaliteit en de productie in de komende jaren zeker nog verder toenemen. Er is o.a. een nieuwe cantina voorzien, omdat de oude te klein geworden is. Op dit moment maken zij een aantal wijnen die opvallen door het aangename karakter en het gemak waarmee ze gecombineerd kunnen worden met uiteenlopende gerechten.

Wijnen

Lunatico Chardonnay€ 9,25
Licht houtgerijpte Chardonnay met fruitige neus en volle smaak. Prima begeleider van visgerechten en gevogelte.

La Grissa, Barbera d’Asti€ 8,95
Soepele ronde Barbera met lichte houtrijping. Zachte tannines, klein zuurtje. Voor bij pastagerechten of lichte vleesgerechten.

Historical, Barbera d’Asti€ 12,95
Stevige rode wijn van Barbera druiven. Deze wijn is 18 maanden in grote houten vaten gerijpt en daarna nog 10 maanden op fles. Volle warme smaak met lange afdronk. Een echte wijn voor de winter, bij vlees, wild, stoofschotels en rijpe kazen.

Archinca, Barbera d’Asti€ 16,50
Topwijn van La Corte, gemaakt van Barbera druiven van geselecteerde percelen. Van deze oudste druivenranken worden de druiven nog weer verder geselecteerd om deze wijn te maken, met dezelfde rijping als de Historical, maar dan op barriques. Krachtige gestructureerde wijn met hint van cacao. Combineert uitstekend met rood vlees, wild, geroosterd vlees en oude kazen.