frans
italiaans
engels
naar index;
wijnen frankrijk
naar wijnen italië
naar delicatessen;
persstemmen
bestellen
verkoop
naar contact
naar leveringsvoorwaarden
proeverij
Home - Wijnen Frankrijk - Klein aux Vieux Remparts

Klein aux Vieux Remparts, St. Hippolyte, Alsace

Het wijnbedrijf van Françoise en Jean-Marie Klein, beide oenoloog, is gebouwd op de oude verdedigingswerken van St. Hippolyte, een fraai dorp vlakbij Ribeauvillé. Hier, aan de voet van de Haut-Koenigsbourg, produceren zij een zeer uitgebreid gamma aan wijnen (meer dan 60 uit 20 jaargangen), afkomstig van niet minder dan 38 percelen, voor een totaal van 8 hectare. Een groot deel van de wijnstokken is 30-40 jaar oud en de rendementen zijn beperkt; voor de Pinot Noir bv. 35 hl per hectare. Uit dit gamma hebben wij voor u een achttal wijnen geselecteerd, overwegend uit de collectie “Klein aux Vieux Remparts”, dat wil zeggen wijnen die na 1 tot 2 jaar gedronken kunnen worden, maar nog 10-15 jaar bewaard kunnen worden. U vindt hierbij onder andere een fraaie Chasselas, een steeds zeldzamer wordende druif die typisch is voor de streek, naast een Crémant op basis van 100% Chardonnay, een druif die zeker niet typisch is voor de Elzas. De wijnen van Klein aux Vieux Remparts zijn relatief droog en maken hen zeer geschikt om te combineren met een verscheidenheid aan gerechten.

Wijnen

Malice d’Epices € 13,50
Bijzondere wijn uit de Elzas, namelijk geen monocepage maar een blend van Pinot Blanc, Pinot Gris en Gewurztraminer. Daardoor licht kruidig, maar wel droog met mooie zuren. Ideale begeleider voor de Oosterse keuken.

Crémant de Chardonnay € 15,95
Droge, licht fruitige mousserende wijn van 100% Chardonnay gemaakt. Zeer geschikt als aperitief, maar heeft voldoende kracht voor bij voorgerechten.