frans
italiaans
engels
naar index;
naar wijnen frankrijk
wijnen italie
naar delicatessen;
persstemmen
bestellen
verkoop
naar contact
naar leveringsvoorwaarden
proeverij
Home - Wijnen Italië - Masut Da Rive
 
Masut Da Rive, Mariano del Friuli, Friuli

la corte

la corte

Ook dit is weer een familiebedrijf, gerund door 2 broers, Marco en Fabrizio Gallo. Oorspronkelijk werkten ze onder de naam Gallo, maar door de Amerikaanse wijngigant met dezelfde naam mocht dat niet meer. Van ongeveer 20 hectare wijngaarden maken zij 100.000 flessen wijn in de regio Friuli, in het noordoosten van Italië en meer specifiek nog in het gebied van Isonzo del Friuli, genoemd naar het riviertje met die naam. Uit deze streek komen, zoals overal in Italië, een aantal specifieke druivensoorten die niet zo gauw ergens anders voorkomen, zoals de Ribolla Gialla (voor witte wijn) en de Refosco dal Peduncolo Rosso (voor rode wijn). Daarnaast is de streek gekend voor zijn verfijnde, zuivere witte wijnen, o.a. van de bekendere druivenrassen Sauvignon, Chardonnay en Pinot Grigio.

Wijnen

Sauvignon 10,50
Typische Sauvignon met fraaie stuivende neus met wat appel en pas gemaaid gras. Ook in de mond is de wijn fris en fruitig. De wijn is uitsluitend in roestvrijstalen tanks gemaakt, net als de Friulano en de Ribolla Gialla. Een prima aperiefwijn, maar opnieuw ook heerlijk bij vis.

Pinot Grigio 10,50
Niet op hout gerijpte pinot grigio met complexe geur en volle smaak. Krachtig en vol, lekker als aperitief, prima in te zetten bij wit vlees en vis.

Ribolla Gialla 10,50
Van gelijknamige druif gemaakte witte wijn met goede balans tussen fruitigheid en kracht. Geen houtrijping. Goede begeleider van voorgerechten, bv. sushi of salumi.

Friulano 10,50
Romige witte wijn met fruitige geur en smaak. Ideale begeleider van visgerechten met sauzen.

Refosco del Pedunculo Rosso 12,50
Typische druif voor de Friuli streek. Geeft tanninerijke wijn met veel fruit en een klein bittertje. Veel structuur. Perfect voor rood vlees en wild.

Cabernet Sauvignon 14,25
Stevige rode wijn van genoemde druif. Vol, relatief soepel. Echte eetwijn voor bij vleesgerechten.

Pinot Nero 19,50
Grote rode wijn van 100% Pinot Nero druif, ook 12 maanden op hout gerijpt. Fruitige neus met framboos en kers. Zachte ronde smaak, elegant, voor bij elegante gerechten, zoals eend, patrijs en bij niet te rijpe kazen. Op dronk vanaf 5 jaar.

Semidis € 19,50
Rode wijn van 100% Semidis druiven, een locale variëteit uit Friuli, 12-18 maanden op hout gerijpt en afkomstig van stokken van 60 jaar oud. Enigszins fruitige neus met rijpe bosvruchten. Volle krachtige smaak met duidelijke tannines. Voor bij rood vlees en geroosterd gevogelte.