frans
italiaans
engels
naar index;
naar wijnen frankrijk
wijnen italie
naar delicatessen;
persstemmen
bestellen
verkoop
naar contact
naar leveringsvoorwaarden
proeverij
Home - Wijnen Italië - Azienda Agricola Menegotti
 
Azienda Agricola Menegotti, Villafranca Di Verona, Veneto
 
rentz logo

rentz logo

rentz logo

rentz logo

rentz logo
Onze kennismaking met de wijn van deze wijnproducent en met de producent zelf is een mooie anekdote geworden. Vanwege ons bezoek aan de Vinitaly gingen we in de omgeving van Verona, op het platteland, een hapje eten, uiteraard in een door de Gambero Rosso restaurantgids aanbevolen uitspanning. Na een moeizame zoektocht, ondanks de meegenomen TomTom, die bleef zeggen dat de bestemming bereikt was “in the middle of nowhere”, schoven we dan eindelijk, licht verhit, aan tafel. Het ijs brak meteen toen de Spumante Brut extra dry van Menegotti “on the house” in het glas en vervolgens in onze mond verdween. Ook de rode wijn, de Mezzacosta, was om over naar huis te schrijven en zo waren we al de volgende dag op de Vinitaly te gast in de stand van Menegotti, met de groeten van Matteo, de restaurant- eigenaar. We waren erg onder de indruk van de geproefde wijnen en het bezoek aan de sympathieke cantina in Villafranca di Verona, ten zuidwesten van het Gardameer, in de heuvels rondom het gehucht Custoza, waaraan de Bianco zijn DOC ontleent. De wijnen van Menegotti zijn puur, liggen goed in de smaak en zijn bovendien ook nog eens zeer goed betaalbaar, zodat we met recht kunnen zeggen dat onze moeite (om het restaurant te vinden) dubbel en dwars beloond is.

Wijnen
Mezzacosta IGT 11,25
Fruitige en kruidige rode wijn van 70% Merlot en 30% Cabernet-Sauvignon druiven, deels op hout gerijpt. De wijn heeft een fraaie balans en is een uitstekend begeleider van pastagerechten op basis van vlees, geroosterd vlees en van matig gerijpte harde kazen.

Geodoro IGT 24,95
De topwijn van Menegotti is gemaakt van 50% Corvina en 45% Rondinella druiven die licht gedroogd worden en vervolgens 24 maanden op hout rijpen. De wijn is zeer fruitig en kruidig en is in de mond zeer krachtig, maar fraai in balans. Een perfecte wijn om te combineren met smaakvolle vleesgerechten of met oude kazen.

Bianco di Custoza Spumante Brut 17,95
Dit is de top-spumante van Menegotti: van 70% Chardonnay en 30% Corvina, met 3 jaar gisting op fles en dan nog eens 6 maanden rust. Prachtige strakdroge Brut, als aperitief, maar met genoeg kracht om ook bij vis(voor)gerechten door te drinken.

Bianco di Custoza Spumante Extra Dry 14,25
Fantastische spumante die licht fruitig is, duidelijk minder droog dan de Brut. Dit fruit geeft hem een aangename geur en smaak, zonder dat de wijn zoet wordt. Prachtig als aperitief, maar met voldoende power om bij allerhande hapjes (stuzzichini) te passen.