frans
italiaans
engels
naar index;
wijnen frankrijk
naar wijnen italië
naar delicatessen;
persstemmen
bestellen
verkoop
naar contact
naar leveringsvoorwaarden
proeverij
Home - Wijnen Frankrijk - Domaine Edmond Rentz

Domaine Edmond Rentz, Zellenberg, Alsace
rentz logo

wijngaard

rentz domein

rentz wijnen

Domaine Edmond Rentz is een typisch Elzassisch wijnbedrijf dat al sinds 1785 bestaat en waarin van generatie op generatie druiven worden verbouwd en wijn wordt gemaakt. Sinds 10 jaar staat de nieuwe generatie aan het roer in de persoon van Patrick en Catherine Rentz. Het bedrijf bezit 20 hectare wijngaarden op zeer goede locaties in het noorden van het departement Haut-Rhin, ongeveer halverwege de “Route du Vin”. Zoals overal in de Elzas worden wijnen gemaakt van een enkele druivensoort, waarvan de meeste typisch voor de streek zijn: Sylvaner, Pinot-Blanc, Riesling, Muscat, Pinot-Gris (voorheen Tokay Pinot-Gris), Gewurztraminer en Pinot-Noir. Domaine Edmond Rentz beschikt over meerdere Grand-Cru wijngaarden (o.a. Riesling, Pinot-Gris en Gewurztraminer) en maakt een bijzondere houtgerijpte Pinot-Noir, die de rode wijnliefhebber zal kunnen bekoren. Domaine Edmond Rentz maakt verfijnde wijnen voor concurrerende prijzen, zoals u kunt aflezen aan onderstaande beschrijvingen en de prijslijst.

Traditionele wijnen

Pinot Blanc 8,95
Soepele wijn met veel finesse, mooi in evenwicht. Kan breed ingezet worden, bijvoorbeeld als aperitief of bij lichte voorgerechten.

Riesling 9.50
Fraaie droge riesling met delicate fruittonen. De wijn bij uitstek om bij visvoor-gerechten, inclusief schaal- en schelpdieren, in te zetten. En natuurlijk ook bij zuurkool.

Pinot Gris 9,95
Zeer verfijnde wijn, met fluwelen afdronk. Perfect te combineren met foie gras of met wit vlees, maar natuurlijk ook zeer geschikt als aperitief.

Gewurztraminer 11.25
Fruitige wijn met geprononceerd bouquet. Mooi evenwichtig in demond met tonen van mango en lychee. Deze wijn is krachtig en met veel structuur. Zeer geschikt als begeleider van kruidige gerechten,bv. de verschillende oriëntaalse keukens (o.a. Chinees, Indonesisch, Thaïs), maar ook bij kazen of desserts.

Speciale wijnen

Riesling Les Alouettes 12,50
Typische Riesling van grote finesse en kwaliteit. Karakteristieke "petroleum" neus en fraai fruit in neus en mond. Combineert uitstekend bij vis of wit vlees.

Riesling Grand Cru Schoenenbourg 13,75
Een hele andere riesling dan de andere 2 in de lijst. Deze riesling heeft een neus met veel citrusfruit. Bij het proeven is de wijn heel fris, maar met veel fruit. Daarom is ook deze wijn heel geschikt als begeleider van de exotische keuken, of bij vis en schaaldieren, bereid met sauzen.

Gewurztraminer Burg 13.25
Prachtige, verrassende gewurztraminer, nieuw in het assortiment van deze producent. Patrick Rentz maakt hier op zeer originele manier een wijn met een “bite”.