frans
italiaans
engels
naar index;
naar wijnen frankrijk
wijnen italie
naar delicatessen;
persstemmen
bestellen
verkoop
naar contact
naar leveringsvoorwaarden
proeverij
Home - Wijnen Italië - Vigneti Villabella
 
Vigneti Villabella, Bardolino, Veneto
Prestigieus wijnbedrijf dat in 1971 werd opgericht aan de boorden van het Lago di Garda, in de buurt van Bardolino. Daar, in Cavaion Veronese, staat de Villa Cordevigo, afkomstig uit de 18e eeuw, omgeven door wijngaarden, waar in de laatste decennia van de vorige eeuw de traditionele pergolabouw vervangen is door de guyot methode, die leidt tot lagere opbrengsten en hogere kwaliteit. Daarnaast heeft dit bedrijf ook wijngaarden in Custoza, Valpolicella en Soave, waar evenzovele topwijnen vandaan komen.
la corte

la corteWijnen
Villa Cordevigo Bianco del Veronese 18,95
Volle witte wijn, gemaakt van Garganega (75%) en Sauvignon Blanc, die kort worden gedroogd na de oogst om vervolgens via rijping op hout (8 maanden) deze wijn te leveren. Geurige neus met appel, citrus en veldbloemen; volle smaak met opnieuw zacht fruit en lange finale. Perfecte begeleider van visgerechten, zowel zeevis als zoetwatervis, ook bij complexe bereidingen. Verder bij wit vlees of niet te oude kaas. Kan goed ouderen.

Valpolicella Ripasso 14,95
Elegante soepele rode wijn van de traditionele blend in de Valpolicella, gemaakt volgens de Ripasso techniek. Fruitige neus met kersen, pruimen en ook wat peper en kaneel. Volle smaak met ook hier rood fruit, kaneel en kruidnagel. Perfecte combi met vleesgerechten, zoals gegrild vlees.

Villa Cordevigo Rosso del Veronese 24,50
Grote rode wijn van Corvina, Cabernet Sauvignon en Merlot, die 30 maanden op kersenhout rijpen en nog 6 maanden op fles. Fruitige neus met kersen en bosvruchten; volle smaak met soepele tannines en lange afdronk. Voor bij grote vleesgerechten, zoals geroosterd vlees, wild en bij oude kaas. Goede bewaarwijn.

Amarone Valpolicella Villabella 31,50
Blend van Corvina en Rondinella met 120 dagen droging en 36 maanden rijping op grote houten vaten van Slavisch eiken. Typische kersen en amarenen geur met volle smaak die zowel fruitig als kruidig is, met lange afdronk. Risotto met Amarone, geroosterd of gebraden vlees.

Amarone Valpolicella Fracastoro 39,95
Deze wijn is vergelijkbaar met de andere Amarone, maar komt van nog strenger geselecteerde druiven. Daardoor is hij nog intenser van geur en smaak en kan ook zonder verdere begeleiding worden gedronken, als vino di meditazione, of als glas na de maaltijd, tijdens een gesprek met goede vrienden.